Växande gemenskap

Vilken spännande vecka vi är inne i just nu! I söndags handlade gudstjänsten om vikten av att förankra vår gemenskap på djupet, den där platsen där vi möts utifrån vårt behov av Guds nåd, Guds förlåtelse, Guds kraft och Guds ledning. Nyckelorden handlade om ärlighet och att leva i ljuset. Det finns en befriande plats i Guds närhet där vi får ta av maskerna och komma precis som dom vi är och veta att Guds armar alltid är öppna att innesluta var och en som kommer till honom. Jag tror att detta är en oerhört viktig insikt för att vår gemenskap ska kunna växa och innesluta allt fler människor. Ingen är perfekt. Vi behöver Gud, vi behöver Guds förlåtelse och vi behöver varandra!

Exponential Roundtable

I tisdags möttes en grupp ledare, dels från vår församling, men också från andra församlingar till något som heter Exponential Roundtable. Det är en konferens som hölls samtidigt på 130 platser i Europa och Wesleykyrkan på Limhamn var en av dess. Den här dagen handlade om att skapa en kultur i församlingen för hur Guds rike kan växa och evangeliet kan nå allt fler människor. Ett ämne som är oerhört angeläget inte bara i Europa som helhet, utan även här på Limhamn och i Malmö. Vi tror att Guds rike ska växa här i vår stad. Vi tror att människor i Malmö behöver lära känna Jesus. Vi vill se fler ledare och livsgrupper växa fram. Vi behöver fler församlingar i Malmö för att nå ut till allt fler människor med evangeliet. (Vill du veta mer om Exponential kan du klicka här.)

Styrelsemöte

På tisdagskvällen möttes styrelsen och hela det nya teamet för första gången och ett av de viktiga samtalen vi förde vid mötet handlade om hur vi ska kunna skapa utrymme för fler människor att komma och vara med och fira gudstjänst i Wesleykyrkan. Vi ser ju framför oss en växande gemenskap, samtidigt som vi inser att Covid-19 och de restriktioner som kommer med den pågående pandemin gör att vi behöver tänka utanför boxen för att hitta nya vägar framåt. En av de tankar vi samtalade om handlade om att under en period pröva att inbjuda till två gudstjänster varje söndag. Det skulle ge utrymme för den som känner att det börjar bli för trångt i kyrkan just nu att delta, samtidigt som det ger möjlighet för allt fler att komma med!

Bön för Malmö

Onsdag kväll innebar Bön för Malmö. En kväll varje månad möts människor från olika församlingar och traditioner för att be för vår stad! För oss i pastorsteamet känns det självklart att vara med i detta. Den här kvällen låg Rosengård i fokus för mycket av bönen och en av dem som delade böneämnen och var med och ledde bönen var Joseph Makam. Rosengård ligger på våra hjärtan som församling. Vi är moderförsamling till det församlingsplanteringsarbete som Joseph Makam och Sheraz Fazal leder. Det som sker där är en del av vårt arbete. Därför vill önskar jag att vi som församling än mer står med i bön och förbön för arbetet i Rosengård. (Mer om Bön för Malmö hittar du här.)

Installationsgudstjänst

På söndag är det högtid igen i vår kyrka. Då firar vi en gudstjänst där våra pastorer Peter Svanberg och Albin Åkesson officiellt installeras i sin tjänst i församlingen. Vi får besök av Charlotte Thaarup som är regional kyrkoledare för Equmeniakyrkan i Region Syd. Det blir sån av ett musikteam och Peter Svanberg kommer att predika om hur Guds kärlek sänder oss ut i tjänst och mission. Också detta är en viktig del i att vara en växande gemenskap!