Vårgårda dag 2 och Hemma

Borta bra….

Men alla vet att det är skönt att komma hem.

Men först om andra dagen på kyrkokonferens i Vårgårda:

• Dagen började med ett inspirerande bibelstudium om kvinnan som smorde Jesus med alabasterbalsam.
  • Sedan var det Samtalstorg. Intressanta frågor men stökigt.
  • Efter lunch var det dags för förhandlingar med blåa o oranga lappar. Man visade blått om man höll med o orange var motsatt. De intressanta frågorna var om offrandets teologi och hur man tar hand om pastorer när de hamnar i djupa konflikter med sina församlingar.

Söndag 11 betyder Gudstjänst.

Sven Olsson sjöng o jag predikade om Jesu himmelsfärd.

Utifrån Apostlagärningarna 1:6-11 vill Lukas påminna de troende om tre saker. Han är uppstånden, Han ger sin helige Ande och Han kommer tillbaka.

Oh, vad man hade velat vara där.

Men han kommer tillbaka på samma sätt.

Onsdag förmiddag fick jag vara med i P4 Malmö.

Hon, reportern, avslutade samtalet så skönt: Hälsa din familj o din församling. Det hänger ju ihop.

Totti hade avsked i Rom igår. Vilken karriär.

Jag o sonen satt klistrade framför Ipaden.

Malin, vår söndagsskoleledare avslutade igår Bibelkul för terminen. Våra barn kom hem med två hjärtan med bibelord på.

Det är så det ska vara. Alla generationers kyrka.