Vardagskyrkan

I fredags hade vi TJIF – Hemma hos…

Vi åkte hem med barnen och ungdomarna till Mats på fika och till Malin på efterrätt.

Vilken härlig kväll det blev med pingis, bibeln, lovsång, fruktsallad och häng.
Det var riktig Vardagskyrka.

Nästa TJIF är den 19 maj och då i Bokskogen med grillning.

Söndag förmiddag var det gudstjänst med temat: Ska jag berätta om min tro?

Under det övergripande temat Livets frågor har vi under våren bearbetat frågor med hjälp av frågeorden Varför och Hur?
Det första, ”Varför”, ger oss en teoretisk och teologisk grund och det andra, ”Hur”, ger oss praktiska redskap.

Lyssna till predikan här på vår sida.

Tre av våra sångare och musiker stod för fantastisk sång, det är en andlig gåva att leda andra i tillbedjan inför Gud.

I gudstjänsten tog vi även upp en kollekt till vårt Missionsarbete i Malmö och världen.
Vi bad för Street Church, Hela Människan, Barnhemmen i Litauen, Församlingen i Ukraina, Barnhemmet i Nepal och Equmeniakyrkans internationella arbete.

Allt kallas Missio Dei, Guds mission.

Peppad efter en gudstjänst kunde vi inte förlora semifinalen i innebandykorpen.

Nästa söndag final.

Var-dag-s-kyrkan.

Även måndagar.

Får inte missa att rapportera torsdagskvällen.
På språkcaféet var följande nationer representerade: Tyskland, Syrien, Frankrike, Eritrea, Etiopen, Sydafrika, Nigeria, Ukraina och Sverige.

Alphakursen hade sin näst sista kväll. Verkar som om det finns längtan efter mer.