Trons bön

Den här veckan började på ett lite märkligt sätt. En bekant ringde i måndags förmiddag. Efter att vi pratat en stund om olika saker kom han till sitt ärende. Det fanns en familj i Malmö som behövde hjälp. Kvinnan i familjen var sjuk och min vän kände nöd för situationen. Han själv kunde inte resa till Malmö, så han frågade om vi kunde besöka familjen i fråga. Ja sa att det kunde vi visst göra.

Så blev det att jag och Albin åkte iväg och besökte den här familjen. Vi bad tillsammans med dem. Vi läste löftesorden från Jakobs brev 5:14-15:

Är någon bland er sjuk, skall han kalla på församlingens äldste, och de ska be över honom och smörja honom med olja i Herrens namn. Trons bön ska bota den sjuke, och Herren ska resa upp honom.

Vi smorde kvinnan med olja. Vi la våra händer på henne. Vi bad ner Guds Andes kraft och helande närvaro över hennes kropp. Vi talade profetiska hälsningar in i hennes liv. Vi uppmuntrade henne och hennes man i deras tro. Efter någon timme med bön, samtal, fika och gemenskap lämnade vi familjen. Vi var vissa om att Gud hade rört vid kvinnan. Hon vittnade om stor frid i sitt hjärta. Vi tror att bön har verkan!

Jag berättar det här, inte för att göra oss till några hjältar eller för att berätta att vi vet att allt är perfekt och att kvinnan är fullständigt helad. Jag skriver därför att detta med att bära varandra i bön är en viktig del av vår vardag som kristna och som församling. Det underbara, när vi besökte familjen, var att kunna berätta att den här lilla flaskan med olja jag har med mig står annars på nattvardsbordet i Wesleykyrkan. Varför gör den det? Jag tänker att den gör det som en påminnelse om och ett tecken på att vi är en församling som tror på bönens kraft, vi är en församling som vill räkna med Guds ingripanden både i smått och stort, att vi är en församling som längtar efter att få se hur Gud helar och upprättar människor oavsett vad det handlar om.

Söndagen den 14 februari kommer jag att predika om Bön för helande. VI kommer också i samband med den gudstjänsten erbjuda förbön. Jag vill uppmuntra dig att stå i tro tillsammans med mig och med teamet i vår församling för Guds ingripande och hjälp för människor som behöver att ”trons bön ska resa upp den sjuke.”

Så har Bönekursen börjat både i våra Livsgrupper och i den extragrupp som jag leder. Vad inspirerande detta är! Vad roligt det är att höra hur deltagare känner sig inspirerade och uppmuntrade redan efter första samlingen! Bönekursen utgår ju från bönen Vår Fader. Och när Anna Blom predikade om att leva ett liv i bön talade hon också om att använda den här bönen till mer än något vi ber tillsammans på en gudstjänst. I böneveckan ledde jag en lunchbön där jag var inne på samma tema. Så om du vill fördjupa dig i hur du kan använda Vår Fader som en mall eller hjälp för din egen personliga bönetid får du gärna klicka här och än en gång vara med och be utifrån bönen Vår Fader.