Tala liv!

Vid jämna mellanrum besöker vi i medarbetarteamet Rosengård och gör bönevandringar tillsammans med Joseph Makam och Sheraz Fazal som arbetar med det församlingsgrundande projektet vi har där ute. Idag hade vi förmånen att mötas en ganska stor grupp där ute för att vandra och för att be. Måste säga att detta är värdefulla tillfällen!

Idag hade vi också våra praktikanter med oss, så vi fick dela upp oss i två olika grupper för att inte bli för många i varje och för att inte att människor skulle titta snett på oss.

På en plats stannade vi dock allihop. Vi spred ut oss över en större yta för att be. och när vi bad upplevde vi tydligt hur något påtagligt skedde i atmosfären. Vi fick orden från Hesekiel kapitel 37:

”Profetera till Anden, ja, profetera du människobarn, och säg till Anden: Så säger Herren Gud: Kom, du Ande, från de fyra väderstrecken och blås på dessa slagna så att de får liv.”

Och så upplevde vi att vår uppgift som kristna är att tala liv in i Rosengård. det finns så många ord av död, mörker, misslyckande, nedtryckande, förminskande osv som uttalats och som dagligen uttalas över den platsen. det är ord som sprider död. Vi får stå i försoningens tjänst, som Paulus skriver i 2 Kor 5. Vi får träda in mitt i det gap som uppstår och profetera liv, tala å Guds vägnar, och kalla på den helige Ande att komma från alla väderstreck och alla håll och blåsa in liv i den här platsen och in i de människor som bor och lever där.

Så även om du inte har möjlighet att be ge dig fysiskt till Rosengård, så vill jag uppmana dig att stå tillsammans med oss i den här tjänsten och när du ber, tala liv in i Rosengård. Vi tror att Gud vill att den platsen verkligen ska bli en rosengård, där vackra saker växer, blommar, doftar och så ger ära till Gud. Tala liv! Profetera liv! Be ned den helige Andes närvaro över den platsen!

Det är givetvis lika viktigt att vi i alla sammanhang och vid alla tillfällen, alltid och överallt, talar liv och förmedlar Guds Andes närvaro! Det är din och min kallelse som troende. Det är vår kallelse som församling. Det är så vi får se Guds rike komma och hans vilja ske!

Önskar dig en underbar helg! På söndag kommer våra praktikanter att stå för sången och musiken och Peter Svanberg predikar över Jesu andra ord på korset: ”Idag ska du vara med mig i paradiset”

God bless, Peter