Spännande dagar ligger framför

Den här veckan har vi glädjen att välkomna Albin Åkesson som pastor i vår församling. Det betyder att teamet är fulltaligt och vi kan börja arbeta med att söka vägen in i framtiden för oss som församling. Vi är i en spännande tid. Pga Corona är inte allt längre självklart, utan vi behöver som församling söka väg för hur vi ska leva och verka i en ny verklighet.

Teamet hade förmånen att få vara tillsammans under torsdagen för en dag av bön, gemenskap och framtidssamtal. På eftermiddagen gjorde vi en bönepromenad och bad Gud att tala till oss om vad han har i sitt hjärta. På olika platser fick vi stanna upp och be för specifika saker, för olika människor och för de platser där vi gick fram.

En väldigt stark känsla som vi tar med oss från den här dagen tillsammans är att Gud vill göra saker och att Gud vill inbjuda oss att delta i det han har för vår stad! På ett ställe började det att blåsa just som vi stannade upp för att be och vi kände det som en hälsning om att Gud vill blåsa med sin Andes vind över våra liv och över den här staden! Jag tror att vi ska känna stor förväntan inför vad Gud vill låta ske. Inte för att vi fått ett nytt pastorsteam på plats, utan främst för att han älskar den här staden, han älskar människorna i Malmö och på Limhamn. Han söker dem och längtar efter att de ska få lära känna honom.

På söndag välkomnad vi Albin in i tjänsten. Kom och var med i kyrkan eller var med hemifrån via Facebook! Framför allt, var med och be för oss i teamet, be för för församlingen och be att det Gud vill gör i den här tiden ska få ske.

Be om frimodighet! Be om Andens kraft! Be om en ny och frisk erfarenhet av Guds närvaro i ditt liv. Be och ställ dig till Guds Andes förfogande. Spännande dagar ligger framför!

God bless, Peter

En tanke om “Spännande dagar ligger framför