Dagens bibelord

Du vet väl om att du är värdefull! De orden rullar ständigt på kyrkans reklamtavla och möter både kyrkbesökare och Limhamnsbor som närmar sig kyrkan. I söndags blev de orden inledningsord till vår gudstjänst för alla åldrar. Gudstjänsten handlade om när Jesus ska ge mat till 5000 människor och lärjungarna inte hade en aning om hur det skulle gå till. Då kom en liten pojke och erbjöd sin matsäck, fem bröd och två fiskar. Jesus tog matsäcken, välsignade den och sa till lärjungarna att dela ut till de som var närvarande. Och det räckte till alla. Det blev t o m 12 korgar bröd över.

Den lille pojkens bidrag var kanske inte så stort, men han kom med det han hade och gav det till Jesus och Jesus välsignade det så att det räckte till alla. Allt för ofta tror vi att det vi har att bidra med inte är något, men då får vi komma ihåg texten på kyrkans reklamskylt och den lille pojken i berättelsen om brödundret. Du vet väl om att du är värdefull! Du har något unikt att bidra med. Du har precis det som Jesus behöver. Du får vara med. Du är viktig!

…………………..

Vill du också bli medlem i Wesleykyrkan?

Några personer har kommit till mig och önskat att få bli medlemmar i vår församling. Riktigt roligt! Därför planerar vi att välkomna nya medlemmar här en söndag under hösten. Om du också längtar efter ett andligt hem, en församlingsfamilj att tillhöra, så får du gärna kontakta mig för ett samtal. Kanske du också vill bli döpt, och då får vi prata om det med.

Kom ihåg orden från kyrkans reklamtavla: Du vet väl om att du är värdefull! Du har något att bidra med i församlingen! Församlingen har något att ge till dig! Det finns en plats som passar perfekt för dej! Du får vara med. Du är viktigt!

God bless, Peter

Mitt namn är Peter Svanberg och jag är ny pastor och föreståndare i Wesleykyrkan.

Innan jag skriver något mer så vill jag uttrycka min stora glädje och tacksamhet för att ha fått förtroendet att tjäna i den här församlingen. Tack alla vänner för det välkomnande jag och Eva-Lena fick i samband med församlingsdagen i lördags och gudstjänsten i söndags!

Paulus skriver i 1 Korintierbrevet 3:11 att ”ingen kan lägga en annan grund är den som är lagd, Jesus Kristus.” Jesus är grunden. Jesus är vårt centrum. Det är utifrån den grunden vi bygger. Det är utifrån det centrumet vi lever, både som enskilda kristna och som församling. Därför var det viktigt för mig att just tala om detta i söndagens predikan. De första kristna levde med bekännelsen att Jesu är Herre – att Jesus är den som är centrum för allt. Vad betyder det för oss idag?

I predikan nämnde jag tre saker som vi kan göra för att sätta Jesus i centrum för allt:

  1. Att medvetet söka forma våra liv, vårt andliga liv, vårt sätt att leda, vårt sätt att vara kyrka etc. efter Jesu exempel.
  2. Att medvetet överge uppdelningen mellan att vissa områden i livet är heliga och andra inte är heliga, så att hela livet kommer i samklang med Jesus och blir heligt.
  3. Att medvetet göra evangeliernas berättelse om Jesus till den primära källan till att förstå vad det innebär att vara en efterföljare till Jesus. Läs dem! Lev med dem. Använd dem som en tolkningsnyckel till livet.

På söndag är det Gudstjänst för alla åldrar! Välkommen att vara med då antingen i kyrkan eller via Facebook. Att fira gudstjänst är också ett sätt att medvetet sätta Jesus i centrum för ditt liv.

Ikväll hade vi premiär för Språkcafé med promenad och vilken kväll det blev.

Vi delade oss i tre grupper och begav oss ut i solskenet på Limhamn.

Temat för promenaden var vila. Hur vilar du? När tycker du om att vila?

Vår grupp avslutade med att plocka mullbär på torget, mums.

Välkommen nästa torsdag 18.00-19.00 på Språkcafé med promenad. Vid regn är vi inne i kyrkan.

***

Nu på söndag är det Sommargudstjänst 18.00 – Max 50 pers i kyrkan och Live på Facebook.

***
Detta är mitt sista blogg-inlägg här på hemsidan, efter 10 år har denna blogg fått vara ett fint sätt att berätta om kyrkans aktiviteter och liv.

Tack för all feedback och önskar er alla Guds rika välsignelse!

***

Trevlig sommar!

Igår var det Sommargudstjänst i Wesleykyrkan.

David Sirviö predikade och Anna Bergmark, Coté Sirviö och Ella Sirviö medverkade med gudstjänstledning och sång och musik.

Du kan se gudstjänsten via länken på vår första-sida.

Temat var: Att höra Guds röst.

Att få lära känna Gud. I Psaltaren 46 står det ”Bli stilla och besinna att jag är Herren”. Kanske det blir något för dig idag? Att i en stund av stillhet tala med Herren och du ska få uppleva hans tilltal in i ditt liv.

Genom Bibeln ser vi vid flera tillfällen att i stillheten talar Gud.

***

Nu på torsdag börjar vårt Sommarspråkcafé, det blir ett språkcafé under promenad. Vi möts i kyrkan 18.00 och sen tar vi en timmes promenad och pratar svenska.

Välkommen!

***

Gud välsigne dig!

Du är inte ensam.

I tisdags var vi på Limhamns torg och hade Sommarandakt. Med dragspel, kornett och gitarr sjöngs välkända andliga sånger och vi bad och jag, David Sirviö, delade en appell om en frid som är starkare än all oro och rädsla.

Efteråt satt folk kvar och drack kaffe och fikade innan regnet började droppa och sedan ösa ner.

Nästa sommarandakt är den 28 juli 18.00 på Limhamns torg, välkomna!

***

Dagen efter, på onsdagen, åkte teamet från Wesleykyrkan ner till Trelleborg och sjöng på en samling i Immanuelskyrkan.

Efter samlingen i kyrkan åkte man ut till ett äldreboende och fick även där dela sång-, musik- och trosglädje till de som är isolerade.

Vi är kyrkan, var vi än är, vart vi än går, så sänder Jesus ut oss med det glada budskapet.

***

Ikväll ska vi mötas för att planera vårt arbete med Språkcafé. Vi vill gärna komma igång och ska tillsammans med våra volontärer planera för kommande månader.

***

Våra axlar är inte starka nog att bära morgondagens bördor, men vår Gud bär dem och bär oss, genom allt.

Gud välsigne dig!