Ja, nästa vecka är det dags för Hamnfestivalen.

På denna festival har vi som kyrka ett Språkcafétält med aktiviteter för hela familjen.

Kakor från hela världen och pyssel och ballonger och lotteri för barnen.

Varje dag arrangerar vi också Språkcafé.

Förra året vi kontakt med flera nya som nu är den del av gemenskapen i kyrkan.

Du hittar tältet nere vid Strandvägen,du åker Linnékyrkan rakt ner mot havet och sedan till vänster.

Nedan ser du bilder från förra året.

Välkomna!

Igår var det Sommargudstjänst i Wesleykyrkan.

Och vilken kväll det blev.

Steve och Barbara Swanson sjöng och ledde oss i gemensam sång.

Många sökte sig fram till förbönen och efteråt var det kalas i caféet för en jubilar som ville fira med hela kyrkan.

Sedan Jesus startade den första kyrkan så växer den idag.

Jag predikade utifrån två personligheter i Apostlagärningarnas 16e kapitel: Lydia och Fångvaktaren. Två helt olika människor som blev en del av den första kyrkan.

Trots att de var så olika så fanns det några saker som förenade dem:
1. Gud öppnade deras hjärtan.
2. De döpte sig.
3. Deras hem och familjer öppnades för andra.

Så växer kyrkan idag också.

Mitt i mellan dessa tvåpersoners fantastiska berättelser har vi en händelse som man inte kan missa.

I fängelset sitter Paulus och Silas, i den mörkaste cellen med benen fastsurrade, de sitter och beklagar sig över sin situation. Nej, det står att de ber och lovsjunger till Gud.

Som kyrkofadern Tertullianus sa: ”Benen känner inte smärtan när hjärtat är i himlen.”

När hjärtat är i himlen så får man se de goda frukterna från Guds rike växa fram här på jorden.

Lyssna till predikan här.

Nu fortsätter vi sommaren med Språkcafé varje torsdag 18.00 och Sommargudstjänst varje söndag 18.00.

Missa inte heller vårt Språkcafétält på Hamnfestivalen.

Välkomna!

I söndags var det högtid.

Två personer: en ung man och en kvinna döpte sig.
De visade för alla att de vill följa Jesus.

Vi fick även välkomna nya medlemmar.

Ja, det var fest.

Predikan utgick från när Jesus möter en kvinna i Samarien, berättelsen står i Johannes evangeliets fjärde kapitel. Lyssna här.

Emma Ankarberg sjöng med oss och för oss.
Och många sökte sig fram till böneplatserna.

Högtid blir det när himmel och jord möts.

Gud är Ande, han är verkligheten.

Nu finns även förra söndags predikan på vår Lyssna-sida.

Välkomna på söndag 11.00.

David Sirviö predikar och Musikteamet leder i sång och musik,

Igår var det gudstjänst i Wesleykyrkan och vilken höjdare!

Brassmusiken spelade, vi fick lyssna till sången ”Rescue” och vara med i lovsång och förbön.

Natalie Pettersson och Olivia Richardsson predikade och som dem gjorde det. De utlade Romarbrevet 12 och talade om att förnyas i Kristus och att besegra det onda med det goda. Lyssna här.

Det finns en sådan kraft i predikan av Bibeln.

Efter predikan kom flera fram för att ta emot förbön. Himlen var öppen!

Ja, det var den också på flera sätt. För picnicen fick bli inomhus, grillade korv under tak, men det går också.

Nu i veckan är det Kyrkokonferens. Jag och Steve Swanson åker upp som ombud till Jönköping.

Korta rapporter kommer att skrivas här på bloggen under helgen som kommer

Så låt oss förnyas och låt oss strida med godheten idag.

I fredags hade vi TJIF och vilken rolig kväll det blev med andakt, fika och Gladiatorerna. Barnen fick möta Bullet och den finska björnen i Gatloppet bland annat.

På lördagen kom hela Limhamn och ja Malmö på fötter. Från hela stan fick vi möta människor på vårt loppis.

Alla intäkter gick till våra missionsprojekt i Malmö och i Världen.
Sammanlagt fick vi in ca 12 500:-. Stort tack till alla som hjälpte till.

På söndagen var det gudstjänst.
Musikteamet ledde i sång och jag predikade utifrån Jesu bön i Johannes 17, om att vara i världen men inte av världen. Lyssna här.

Illustrationen i predikan var hur oljan kunde vara i samma skål som vatten men det blandade sig inte med vattnet.

På kvällen fylldes kyrkan på nytt för konsert med Gospel Company.
Och vilken kväll!
Solister, musiker och kör sjöng om Jesus så att taket lyfte.

Körledarna, Malin och Helene, delade berättelser från åren med kören och det gjordes en fin insamling till ett våra missionsprojekt, barnhem i Nepal.

Efter denna superhelg, så vill vi inte ge upp.

Denna vecka har vi kyrkan öppen måndag – fredag 09.00-21.00.

I kyrkan bjuds man på kaffe/te, man kan be, samtala eller bara varastillhet.

Välkommen!