Välkommen söka tjänst i Wesleykyrkan.

Vår varmt uppskattade pastor sedan 10 år skall sluta sin tjänst hos oss. Vår diakon har nyligen gått i pension.

Vi vill ha en anställd pastor men drömmer också om att tillsätta tjänst/tjänster för musik och för barn/ungdom. Vi tänker oss totalt ca 2,25 heltidstjänster.
Tjänsterna kan kombineras för rätt person/personer.

Genom att beskriva vem vi är idag hoppas vi att Gud skall locka rätt personer till vår församling. Du landar i och attraheras av det vi är nu och av våra utvecklingsområden och kan leda oss med visdom och kärlek in i framtiden. Är det DU?

Vår vision, vår historia och mycket mer kan du läsa om här på hemsidan.

Nuvarande pastor slutar sin tjänst 30/8-2020.
Tjänst för musik och för barn-ungdom kan påbörjas redan under våren.

Välkomna med era frågor eller ansökan till ordförande i styrelsen senast 31/3:
Anna Bergmark: anna2bergmark@gmail.com
Vi behandlar ansökningar löpande.

Läs här nedan mer om Equmeniakyrkan på Limhamn:

Vi är en församling som kännetecknas av ett varmt hjärta.

Vi är en församling med olika åldrar och människor: 115 medlemmar

• En stor grupp daglediga där många inte är gudstjänstbesökare.
  • Många äldre som varit trofasta sin församling i många år. En positiv, uppmuntrande och engagerad grupp.
  • Många i 50-60 års åldern som varit/är tongivande i församling, mötesledning, visionsgrupp, styrelse, sångare, mötesledare, lokalpredikanter, ledare. Många har vuxit upp i sin församling.
  • Några barnfamiljer med små barn och några med tonåringar, men tonåringarna är inte så närvarande.
  • Vuxna barn med sina barnbarn – kommer till kyrkan vid högtider
  • Barn till församlingsmedlemmar, ca 2-5 st som älskar Leva Livet (Söndagsskola)
  • Ca 10 st mellanstadiebarn som träffas varannan fredag
  • Ungdomar 2-5 st. Sparsamt närvarande, hjälper till med lite musik och med teknik.
  • Street-church med några trofasta entusiaster.  Är en viktig återkommande utåtriktad verksamhet där vi försöker nå Limhamnsbor och sänka tröskeln in i kyrkan.
  • Flera personer som genom åren kommit till oss genom att delta i Alpha
  • Livsgrupper där väldigt många deltar. (Gudstjänst och Livsgrupp är två viktiga ben för kyrkan)
  • Språkcafé – varje torsdag – många aktiva volontärer. Flera som kommit till församlingen bara för att vara volontär där.
  • Många medlemmar och besökare som har kontakt med Fontänhuset och erfarenhet av psykisk ohälsa
  • Vi har AA, NA och Alanon som hyresgäster i vår fastighet.
  • Finns många som är tjänare särskilt i det praktiska och ett stort diakonalt engagemang
  • 2 heltidsmissionärer med hjärta för nysvenskar, barn och Malmö.
  • Finns många musikaliska resurser
  • Många som brinner för mission – vi stödjer arbete i Ukraina, Nepal, Litauen, Hela Människan, Rosengård.
  • Vi är en lyckad sammanslagning av två församlingar: Linnékyrkan (Missionsförbundet) och Wesleykyrkan (Metodistkyrkan)

Mer om församlingen:

Vi har ekonomi att tänka satsningar t.ex. anställa musikledare, barn/ungdomsledare m.m.

Vi har en nyrenoverad fin kyrka ”mitt i byn” som inte kan bli mycket större eftersom vi inte har mer mark. Vi har dock planer på viss utbyggnad av cafédel.

Utvecklingsområden:

• Arbeta med barn, unga och familjer
  • Att hitta vägar från språkcaféet in i församlingen för både volontärer och besökare
  • Att öppna för AA, NA, mfl att besöka församlingen tex sinnesro
  • Ensamhet och psykisk ohälsa i samhället och i församlingen – en kör?
  • Organisera musiklivet och utveckla det.
  • Utveckla gudstjänsten med förbön och överlåtelse
  • Församlingen har många bedjare men kan utveckla sin gemensamma bön
  • Läget mitt i Limhamn – vad kan vi göra mer? – Öppen kyrka? Café? Läxhjälp?

Mer om våra aktiviteter:

• Al Massira – en grundkurs i kristen tro för muslimer, 1 gång per år, ett team på 4 personer
  • Alpha – 1 gång per år med ett starkt team av värdinnor, föreläsare och samtalsledare
  • Apg 29 Pionjär – 2 unga-vuxna som under sin bibelskola praktiserar i församlingen.
  • Böner och bröd – måndagar, 10-12 personer som ber varje måndag och äter soppa tillsammans
  • Gudstjänst – vi vill ha lovsång/gemensam sång varje söndag, förbön varje söndag, dela med dig varje söndag, Leva livet, nattvard en gång i månaden, ”för alla åldrar” en gång i månaden och att tröskeln in till kyrkan skall vara låg.
  • Hamnfestivalen – språkcafé, tält och mötesplats mitt i Limhamns Hamnfestival i juli månad.
  • Leva livet – (söndagsskola) – flera aktiva ledare och några trogna barn
  • Livsgrupp – att dela livet, komma nära varandra, social omsorg, lärjungaskap – väldigt många finns med i en livsgrupp/smågrupp
  • Equmeniakyrkan Region Syd – medarbetarträffar och ett aktivt nätverk.
  • Rosengård – vi stödjer församlingsplantering med OM, Svenska Alliansmissionen och Equmeniakyrkan
  • Samarbete i Malmö – Samarbete mellan frikyrkoförsamlingar i Malmö samt med Svenska kyrkan, Bön för Malmö, Hela Människan, Flyktingparaplyet
  • Språkcafé – många aktiva volontärer och ca 20 besökare varje torsdag. Kommer hela tiden nya besökare. Vi har ett väldigt bra rykte.
  • Street Church – finns på vissa lördagar i Limhamns centrum för att möta människor, bjuda på kaffe, dela ut biblar och samtala.
  • Tisdagsträffen – många trogna äldre, flera som har detta som sitt enda deltagande i församlingen
  • TJIF – 10 barn i mellanstadieålder. En verksamhet som börjar hitta sin form med både lek och allvar.
  • Wesleybröderna – ca 15 daglediga män som träffas för middag och gemenskap 1 g/månad.