Lär oss att be

Vi har just haft en riktigt bra bönevecka tillsammans i vår församling! Vad skönt det har varit att få starta ett nytt år på det här sättet. Bön kopplar ihop människor med varandra oavsett avstånd och bön kopplar ihop oss med Gud! När vi samtalade om Böneveckan i teamet var det någon som påpekade den stora uppslutning som vi har haft under veckan som gått – trots – eller kanske tack vara de restriktioner vi lever under.

Jag vill passa på att tacka alla er som varit med och engagerat er under den Böneveckan, som har bett hemma, som varit med på Lunchbönerna och på Bönemöten på Zoom, Lovsångkvällen och Lördagens bönevandring. Det har skett något i våra liv! Det har skett något i vår församling! Det har skett något i vårt stad! Det sker alltid något när vi ber och himlens Gud verkar!

Den här veckan fortsätter vi med att delta i den ekumeniska böneveckan med livesända bönesamlingar varje dag. Vill du veta mer om detta och delta i dessa samlingar kan du klicka här.

I Lukas kapitel 11 berättas det om hur Jesu lärjungar kom till Jesus med en väldigt enkel men viktig fråga. De sa: Jesus, lär oss att be! Som svar på den frågan ger Jesus sina lärjungar och även oss bönen Vår Fader. (Jag använde den bönen som bönemall vid en av Lunchbönerna under böneveckan. Klicka här om du vill ta del av det.)

Frågan Lär oss att be! är också utgångspunkten i den bönekurs som de flesta av våra Livsgrupper kommer att arbeta med under våren. Här kommer en lite introduktion till Bönekursen med dess författare Pete Greig.

Jag är oerhört glad över att så många i vår församling och dess närhet är med i en Livsgrupp. Samtidigt vet jag att det finns många som inte är det men som skulle vilja vara med på den här satsningen. Det fantastiska är att vi kommer att göra en Bönekurs via Zoom för dig att delta i. Den kommer att ligga varannan onsdagskväll kl 19:00 – 20:15 med start den 3 februari. Om du vill vara en del av detta så önskar jag att du skickar din anmälan till peter@wesleykyrkan.se. Välkommen!