Julsångsturné

Hur många gånger har du sjungit Nu tändas tusen juleljus i år? Jasså, inte så många. Förstår att du inte varit ute på någon julsångsturné än och fått sjunga den sången och andra julsånger gång efter gång. Den här veckan har vi i teamet i Wesleykyrkan fått göra en sådan turné och delat ut julblommor och sjungit både Nu tändas tusen juleljus och andra sånger. Så roligt detta har varit! Och så viktigt att vi trots Coronarestriktioner kunnat komma runt till våra äldre med ett besök inför julen.

Så har vi sjungit nedanför balkonger, på innegårdar, i trapphus och på garageuppfarter. Ibland har det varit en åhörare och ibland många flera. På Kroksbäck fick vi hjälp av en hel hög med barn som kom och ville vara med och sjunga. På så sätt har julbudskapet i ord, ton och handling fått sprida sig till många denna adventstid.

Anna, Peter och Anna-Lena

Hur många gånger blev det då? Jag tror att vi kom upp i runt 20 gånger under turnén. Så nu kan vi nog den sånger rätt bra.

Vi har gått in i en ny och annorlunda tid nu. De flesta möten och träffar som tidigare skett fysiskt sker idag via någon form av digital plattform. Här i veckan var jag med om ett sådant möte som blev oerhört inspirerande. En gång i månaden möts pastorer från frikyrkorna i Malmö. Denna gång skedde det digitalt. Inför mötet ombads vi att fundera över ord av uppmuntran att dela med de andra. Och så blev det en runda fylld av vittnesbörd omkring hur Gud är verksam också i denna Coronatid. Människor kommer till tro. Några hade också haft dopförrättning. En berättade om hur helt okända människor sökt upp honom och vill samtala om kristen tro.

Ekumenisk pastorsträff hemma i köket

Vi samtalade om hur vi kan uppmuntra det personliga andaktslivet och om bönens vikt i den tid vi just nu befinner oss i. En berättade om ett samtal med en person som upplevt att han hört ljudet av sorlet av människor som träffas på kyrktorget. Och så hade hälsningen kommit att nu behöver vi förbereda oss på att ta emot många nya människor som kommer att söka sig till våra kyrkor i samband med att restriktionerna börjar lätta.

Vi delade tankar om den längtan och hunger som finns bland människor efter att få veta mer om tron på Jesus. Vi talade om Alphagrupper på nätet och om vilka stora möjligheter det finns där. Och så slutade det hela med att vi bad för Malmö och för allt det vi hade fått ta emot i samtalet. Vill bara säga att jag är så oerhört tacksam att få verka i en stad där församlingar och församlingsledare så tydligt står tillsammans. Det är en rikedom och en välsignelse inte bara för oss som fick vara med i mötet utan för hela Malmö!

Vill här också till slut ta tillfället i akt att puffa för de bönesamlingar som vi sänder live på Facebook varje tisdag kl 12.00. Var gärna med då eller titta senare. Gud är närvarande hos oss oavsett vilken tid vi tittar.

Söndagen den 20/12 vill jag inbjuda dig att vara med på ett digitalt kyrkkaffe efter vår gudstjänst. Jag tänker att det kan vara roligt att se varandra och säga hel och dela tankar eller ställa frågor. Det kommer en länk till detta på Facebook i god tid innan det börjar.