Dagens bibelord

Jesus lever

Jag vill börja den här veckans blogginlägg med några väldigt goda nyheter! JESUS LEVER!!!

Paulus skriver i 1 Korintierbrevet 15 att detta är själva grundstenen i det som vi kallar för evangeliet.

Jag förde vidare till er det allra viktigaste, vad jag själv har tagit emot: att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna och att han visade sig för Kefas och sedan för de tolv.

1 Korintierbrevet 15:3-5

Och så fortsätter han sedan att berätta om de olika gånger som Jesus visade sig för olika människor enskilt och i grupp. Och så skriver han att till sist visade han sig också för mig. Och jag tänker att just där kan du och jag känna igen oss. Till sist visade Jesus sig också för oss, mötte han oss mitt i vår liv och vår verklighet, och kallade oss att följa honom. Vi följer en levande frälsare, inte en död profet. Det är viktigt att ha det med sig i vår tid och vårt land idag. Det är detta som gör hela skillnaden. I en av de mest älskade påskpsalmerna står det i en strof: ”Vi tillber inga läror och ingen from idé. Vi är ett folk på vandring i tro på livets Gud.” (PoS 521:3)

Så ta emot denna hälsning än en gång: JESUS LEVER!


Påskhelgen 2021

Foto: Anna Blom

Vi har firat en fantastisk påskhelg detta märkliga Coronaår! På många sätt har vi fått mötas till gudstjänster och samlingar. Men kanske det som vi bär med oss allra mest från helgen var den Påsktipsrunda som anordnades på Annandag Påsk. Dagen började i ett värmande solsken även om vinden var kall, och slutade i ymnigt snöfall. Däremellan lyckades vi grilla korv, gå tipspromenad, mötas och prata och skratta och trivas och bara glädjas över att äntligen få vara tillsammans igen. Tror att det vi fick vara med om denna Annandag Påsk är ett tecken som pekar fram mot en ny tid då vi som församling kan börja mötas på olika sätt igen. Tack alla ni som kom och alla som varit med och ordnat detta!


30 dagar i bön för den muslimska världen

Vi har genom påsken just avslutat den kristna fastetiden. Nästa vecka börjar en ny fastetid – Ramadan. Det är den muslimska fastemånaden och pågår i 30 dagar. I år pågår Ramadan mellan den 13 april och den 12 maj. Sedan 1993 har det funnits en ekumenisk kristen bönerörelse med miljontals människor som har bett speciellt för den muslimska världen under deras fastemånad. Man ber om hopp, frälsning och Guds övernaturliga ingripande under den tid då många muslimer uppriktigt söker Gud.

Vi vill gärna vara med och be för våra muslimska vänner under deras fastemånad. Som hjälp för att be finns det en speciell böneguide. Om du vill ha en i pappersformat kan du kontakta Steve Swanson på steve.swanson@covchurch.org. Men det finns ett enklare sätt att vara med och be och det är att gå till den plats där du laddar ner nya appar till din telefon och där söka efter ”30 dagar i bön”. I appen får du sedan dagligen en kort berättelse från något muslimskt land och förslag på böneämnen och bibeltexter att utgå från när du ber. 

Vi kommer också att uppmärksamma detta förbönsområde i våra lunchböner och gudstjänster under tiden 13 april till 12 maj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *