I morgon…

I söndags hade vi den stora glädjen att välkomna Albin Åkesson till tjänst som pastor i vår församling. Albin predikade om Josua och om den kallelse som God ger oss att lämna det kända (öknen) och våga tas steg in i det mindre kända, men av Gud utlovade (löfteslandet).

Så är vi inne i en tid då Guds Ande gång på gång utmanar oss till att sträcka oss mot det nya. Det som Gud har i beredskap åt oss – var och en personligen – men också som församling! I berättelsen om hur Josua blir folkets ledare och för sitt folk in i det land Gud hade lovat dem kan vi läsa en vers som beskriver vad som sker kvällen innan de ska korsa Jordan. Josua säger till sitt folk: ”Helga er, för i morgon ska Gud göra under bland er.” (Jos 3:5) Gör er beredda! Förbered er andligt! Ha stora förväntningar! Gud ska göra något stort!

Jag tror att vi är precis där just nu. Gud vill att du och jag förbereder oss för något stort! Vi har inte sett det än. Vi har kanske anat det vid horisonten. Men nu står vi där. Och så kommer uppbrottsordern. Gå in i det Gud har lovat! Se dig inte tillbaka! Var frimodig och orädd!

Fortsätt att be om det andliga genombrott som vi behöver! Fortsätt att be för Limhamn och Malmö! I morgon… ska Gud göra under ibland er! Vilket underbart löfte att ta med oss in i den här hösten.

På söndag firar vi gudstjänst igen! Jag kommer att fortsätta att predika över riktningarna upp, in och ut. Nu är det riktningen inåt som det kommer att handla om. Den riktning som handlar om gemenskap. Johannes skriver att: ”Gud är ljus och inget mörker finns i honom.” (1 Joh 1:5) Ljuset beskriver Guds karaktär. Det beskriver också hans närvaro och vad som sker när vi möter denna närvaro. Guds karaktär är helighet. Ljuset avslöjar och befriar. Johannes skriver om hur vi kan ha gemenskap med Gud och med varandra. Det kan bara ske när vi ”vandrar i ljuset” Här får vi leva i förlåtelse och försoning.

Att leva i förlåtelse och försoning är en av de viktiga förutsättningarna som ingår i att ”helga sig”. Så låt oss fortsätta att skapa förutsättningar i våra liv och i församlingens liv för att Gud ska kunna göra det han vill med oss.