Hela hela människan

Ibland upptäcker man hur livet hänger ihop.

I torsdags hade vi årsmöte för Frikyrkosamrådet som anställer sjukhus- och fängelsepastorer.
Ett oerhört viktigt arbete som vi gör tillsammans i vår stad.

I lördags var det årsstämma för Hela människan. En organsitation där flera kyrkor är huvudmän, dvs. medlemmar.
Hela människans arbete i Malmö är Noomi (ett arbete bland kvinnor i prostitution) och vandringar på stan med utdelning av kaffe och mackor.

I lördags avtackades Stina Backlund (bild ovan) som ordförande och en ny ordförande valdes in, Anna-Lotta Hirvonen Nyström.

Nu ser jag den röda tråden: Hela hela människan.
Kyrkan är inte en klubb för inbördes beundran utan ett sjukhus för alla som behöver hjälp.

Guds helande händer, det är vad vi behöver.

I söndags var det gudstjänst med barnen i centrum.
Vi hade barnvälsignelse och barnen berättade om Mose liv.

Vid nattvarden fick några av barnen vara med och dela ut bröd och vin.

Musikteamet stod för underbar sång, tänk vad viktig musiken är.

Och så blev man 35.

Firades i bastun.

I onsdags besökte jag Equmeniakyrkan i Höör (bild nedan) för undervisning och inspiration om Smågrupper i kyrkan.

Vi får aldrig glömma de viktiga rutiner vi behöver.

Att regelbundet mötas med sina kristna vänner för att be, läsa Bibeln och stötta varandra.

”Stora saker händer i små grupper.”