Dagens bibelord

En inte så stilla vecka

Den vecka vi är inne i nu brukar ju kallas stilla veckan. Det är den vecka som börjar med Palmsöndagen och avslutas med Påskdagen. Men när vi tittar på allt det som händer i och runt vår kyrka den här veckan så är den här veckan en av de mest innehållsrika på mycket länge.

På måndagen var det en samling för de barn som brukar vara med på TJIF. Våra praktikanter hade förberett en massa aktiviteter och pyssel. Det blev en riktig höjdareftermiddag. På Påskdagen kommer ett nytt tillfälle för barnen att komma till kyrkan igen!

På tisdagen blev det som vanligt Lunchbön som Johanna, en av våra praktikanter ansvarade för. Senare på eftermiddagen var kyrkan öppen och några besökare kom in, bl a några som aldrig varit inne i kyrkan förut! På eftermiddagen gjorde praktikanterna en barnsamling i Kroksbäck där många barn kom och deltog. Det blir en ny barnträff på Korksbäck på torsdag eftermiddag!

Onsdagen innehåller ett Bibelstudium på Zoom: Korsets väg! (Du kan se det i efterhand på vår Youtubesida.) Och samtidigt bönevandring på Rosengård!

Torsdag, eller Skärtorsdagen, firar vi Getsemaneandakt på Zoom. Förbered bröd och vin/druvjuice el den dryck du vill använda. Du som vill vara med kan klicka på länken:
https://zoom.us/j/4657567462?pwd=bHV1ZUEydFhTei9mbFZ6VUxRTU9UQT09. Lite senare på kvällen kan du också delta i en ekumenisk Getsemaneandakt via vår Facebooksida.

På Långfredagen firar vi gudstjänst live på Facebook och Peter Svanberg predikar över det sjunde och sista ordet Jesus uttalar på korset: ”Fader, i dina händer överlämnar jag min ande.”

På Påskafton händer det faktiskt inte något alls i kyrkan!

Och så Påskdagen. Vi firar Jesu uppståndelse tillsammans. Gudstjänsten sänds live på Facebook och Albin Åkesson predikar om Jesu uppståndelse!

Till slut: Annandag Påsk är kyrkan öppen mellan 13-15 och det finns möjlighet att gå en tipsrunda, grilla korv och träffa vänner (i mindre grupper) utanför på kyrkans gård!

Så blev stilla veckan en vecka fylld av aktiviteter, men också full av mening och innehåll. Önskar dig en riktigt glad påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *