Den första kyrkan växer

Igår var det Sommargudstjänst i Wesleykyrkan.

Och vilken kväll det blev.

Steve och Barbara Swanson sjöng och ledde oss i gemensam sång.

Många sökte sig fram till förbönen och efteråt var det kalas i caféet för en jubilar som ville fira med hela kyrkan.

Sedan Jesus startade den första kyrkan så växer den idag.

Jag predikade utifrån två personligheter i Apostlagärningarnas 16e kapitel: Lydia och Fångvaktaren. Två helt olika människor som blev en del av den första kyrkan.

Trots att de var så olika så fanns det några saker som förenade dem:
1. Gud öppnade deras hjärtan.
2. De döpte sig.
3. Deras hem och familjer öppnades för andra.

Så växer kyrkan idag också.

Mitt i mellan dessa tvåpersoners fantastiska berättelser har vi en händelse som man inte kan missa.

I fängelset sitter Paulus och Silas, i den mörkaste cellen med benen fastsurrade, de sitter och beklagar sig över sin situation. Nej, det står att de ber och lovsjunger till Gud.

Som kyrkofadern Tertullianus sa: ”Benen känner inte smärtan när hjärtat är i himlen.”

När hjärtat är i himlen så får man se de goda frukterna från Guds rike växa fram här på jorden.

Lyssna till predikan här.

Nu fortsätter vi sommaren med Språkcafé varje torsdag 18.00 och Sommargudstjänst varje söndag 18.00.

Missa inte heller vårt Språkcafétält på Hamnfestivalen.

Välkomna!