Att följa vägen

Vid fyra tillfällen under våren får vi möjligheten att reflektera över vad det innebär att vara en Jesu efterföljare i vår tid. Samtidigt bearbetar vi teman och texter som också återkommer i men framför allt kompletterar söndagarnas predikningar i Wesleykyrkan.

Samlingarna kommer att ske på Zoom och hållas dagtid och är öppna för alla dem som önskar att delta. De kommer att innehålla ett bibelstudium samt samtal utifrån några samtalsfrågor i mindre grupper.

Följande datum: 10 mars, 31 mars, 21 april och 12 maj. Tiden är 14:00 – 15:00

Klicka här för att komma till bibelstudiet!

Kärlekens väg (10 mars)

Vi följer Jesu väg fram till korset med utgångspunkt i några centrala ord och berättelser ur Johannesevangeliet och reflekterar över några grundläggande frågor:

• Vad innebär det att Gud älskade världen så mycket att han utgav sin enfödde Son?
  • Jesus säger till Filippos: ”Den som har sett mig har sett Fadern.” På vilket sätt påverkar berättelsen om Jesu väg mot korset/kärlekens väg vår bild av vem och hurdan Gud är?
  • Vad betyder det för oss att Jesus gör kärlekens väg till en förebild för oss och hur vi möte varandra och andra?

Korsets väg (31 mars)

Mitt i Stilla veckan sätter vi vårt fokus på korset och vad korset betyder och innebär.

• Hur ska vi se på det som sker på korset? Vad innebär det?
  • Vad säger korset om oss människor?
  • Vad säger det om Gud?
  • När Jesus kallar sina efterföljare att at upp sitt kors och följa honom, vad betyder det i våra liv idag?

Uppståndelsens väg (21 april)

Jesu uppståndelse är den händelse i världshistorien som förändrar allt. I uppståndelsen ser vi hur livet bryter fram och besegrar döden. Vi fördjupar oss i den första kyrkans förkunnelse om Jesus och hans uppståndelse och funderar på vad det innebär att leva med denna händelse som utgångspunkt för våra liv.

• Vad betyder Jesu uppståndelse för våra liv idag?
  • I Jesu uppståndelse har en helt ny världsordning brutit fram. Vad innebär det att leva med den som utgångspunkt samtidigt som vi inte ännu ser att allt det nya blivit verklighet?

Kraftens väg (12 maj)

Det sista Jesus lovar sina lärjungar innan han tas upp till himlen är att de ska få kraft när den helige Ande kommer. Nya Testamentets undervisning om det kristna livet bygger till stor del på det som sker genom den helige Ande i en människas liv.

• På tröskeln till pingsten återknyter vi kontakten med Bibelns löften om den helige Ande.
  • Vad betyder dessa löften i våra liv idag?
  • Hur lever vi våra liv fyllda av Ande och, ledda av Anden?