Alpha-kurs

Alpha-kurs i coronatider

Vår församling har under många år erbjudit en Alphakurs på vårarna. Även i år kunde vi göra det. Trots Corona och allt vad det innebär. Alpha är ju en kurs som vänder sig speciellt till den som är nyfiken på och vill utforska den kristna tro närmare, eller är osäker på vad man egentligen tror på. Det är en kurs där vi tar nyfikenhet på allvar och där deltagarna får ställa de stora frågorna: Hur hänger den här tillvaron samman? Vad är meningen med mitt liv? Finns Gud?

Det nya med årets Alphakurs var att den hölls online. Deltagarna satt hemma med sin dator och deltog i samtalet på det sättet. Det skapar många nya och spännande möjligheter och man behöver ju inte ens bo på Limhamn för att kunna delta. 

Hör av dig till oss om du är intresserad av en Alpha-kurs.

Kursansvarig:
Lotti Jacobsson 0702-217159

 

Alpha-kurs när corona restriktionerna hävs

Alpha är en grundkurs i kristen tro, öppen för alla.
Den finns över hela världen. Den är upplagd så att man börjar med en god måltid tillsammans, sedan lyssnar man på ett föredrag som tar upp olika ämnen som tex. ”Vem är Jesus?”, ”Varför skall vi be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

Därefter delar man in deltagarna i smågrupper för fika och samtal om vad man lyssnat till och man får tillfälle att komma med egna funderingar och frågor.

Kursen är på tio tillfällen plus en helg med övernattning.

Kostnaden för kursen är 400:– för mat och kursmaterial, pris för helgen tillkommer.

Hör av dig till oss om du är intresserad av en Alpha-kurs.

Kursansvarig:
Lotti Jacobsson 0702-217159